Team coaching

Een groep mensen die in een organisatie met elkaar werkt is niet vanzelf een goed werkend team. Werkdruk verhindert vaak dat teamleden elkaar echt leren kennen. Zonder die cohesie in een team is het moeilijk elkaars sterke punten te benutten en mindere kanten met elkaar op te vangen. Soms staat de volgende reorganisatie al voor de deur en worden er opnieuw veranderingen in de teams aangebracht. 

Dat vraagt om flexibiliteit en doortastendheid. Een nieuw of bestaand team moet berekend zijn op zijn taak en dat betekent behalve een goede samenstelling ervan ook een effectieve samenwerking.

Wat komt er aan bod?

In dit Teamontwikkeling Programma leggen we samen de basis voor prettig en effectief samenwerken. Dat begint met Respect & Vertrouwen. Daarbovenop komen openheid, zelfinzicht en kennis van elkaars kwaliteiten; rapport maken en partnership; feedback kunnen geven en ontvangen; teamgeest en een gezamenlijke visie; proactiviteit en het vermogen het geleerde levend te houden.

Middels een oriënterend gesprek maken wij samen met u een analyse van de huidige situatie. Wat heeft uw team nu nodig en hoe kunnen we dat zo effectief mogelijk naar boven halen? We stemmen het programma samen met u af op de behoeften van het team.

Hoe pakken wij dat aan?

Qua vorm kunt u denken aan een tweedaagse training met “terugkom-dag” na een aantal weken/maanden. Maar ook andere vormen zijn mogelijk, bijvoorbeeld in combinatie met persoonlijke coaching.

Een vast onderdeel is het doen van opdrachten in de buitenlucht. Het team ervaart aan den lijve wat er nodig is om de samenwerking op een hoger plan te trekken.

In voorgaande trainingen hebben onze opdrachtgevers de grote waarde ingezien van het trainingsonderdeel “Horsenality”. Dit is een dagdeel training waarbij we paarden inzetten. We beginnen graag hiermee omdat een groep direct uit zijn gewone context wordt gelicht. De teamleden zijn tijdens de confrontatie met de paarden op hun eigen persoonlijke kwaliteiten aangewezen. Samen met de teamleden nemen we de ervaringen mee in de rest van de training.

In de gehele training maken we vooral gebruik van principes en modellen uit diverse communicatie wetenschappen. Deze vormen de kapstok voor een zeer persoonlijke en soms confronterende training waar Respect & Vertrouwen steeds de sleutelbegrippen blijven.

Wat als u met uw team deze training heeft gedaan?

Alle teamleden nemen een onvergetelijke ervaring mee. Eén van onze deelnemers: In de afgelopen twee dagen hebben we elkaar beter leren kennen dan in het hele jaar hiervoor!

Uw team krijgt een gemeenschappelijke basis om vanuit verder te groeien.
Ze gaan een “taal” spreken die iedereen in de groep verstaat, er ontstaat een gezonde groepscultuur.
Samen hebben ze communicatie- en leiderschapstools in handen waarmee ze verder aan de slag gaan op de werkvloer.
Uw team kan een voortrekkersrol gaan spelen binnen uw organisatie.

Mail ons op info@overbeeke-deweert.com voor meer informatie of het maken van een belafspraak.

Wat wij nog meer doen

Persoonlijke coaching

Focus door reflectie

Competentie Coaching

Competentie coaching

Doelgerichte groei

Doorbraak Coaching

Doorbraak coaching

Eenmalige coaching/consultatie

Integer & Respectvol

Liefdevol confronterend

Out of the box

Scroll naar boven