Over ons

Overbeeke & de Weert richten zich op het ontwikkelen van de performance van mensen. Vrijwel iedereen is een professional binnen zijn/haar vakgebied. Specialist op de inhoud. Wij begeleiden mensen om ook een ‘professional’ te zijn in hun performance. Leiderschap & Communicatie zijn hierbij de centrale begrippen.

Visie

Leiderschap herbergt eigenschappen die nodig zijn om werkelijk succesvol te zijn: weten wat je drijft, wat je uit je kracht haalt en waar je juist sterker van wordt. Proactief denken en handelen, behoeften kennen, formuleren van een visie, verantwoordelijkheid nemen en ook geven en nog veel meer. Daarna moet je het nog overbrengen, anderen enthousiast maken enz. Dan komt jouw Leiderschap aan op heldere communicatie.
Daar helpen wij je bij!

Paarden

Als dat gewenst is zetten we onze paarden in als onderdeel van de training. Paarden spiegelen menselijk gedrag op een niet mis te verstane manier. Ze geven ongezouten feedback op onze manier van leidinggeven en communiceren. Een ‘start-off’ met de paarden vormt voor de hele verdere training een bron van inspiratie. Telkens kunnen we teruggrijpen naar leiderschapsprincipes die in de sessie met de paarden naar boven zijn gekomen.

(lees meer over leiderschap en paarden…)

In onze trainingen zijn Respect & Vertrouwen waarden die voortdurend aanwezig zijn. Ze vormen de kern van werkelijk leiderschap en dus van onze trajecten.

Regine Overbeeke – de Weert (1965)

portret siteRegine houdt zich ruim 15 jaar, als zelfstandige, bezig met het trainen, coachen en begeleiden van individuen, teams en organisaties op het gebied van Leiderschap, Effectieve Communicatie en Presenteren. In de kern van haar trajecten gaat het om achterhalen van gedachteprocessen, onbewuste overtuigingen en drijfveren. Waarom doet iemand wat hij/zij doet en wat is het effect hiervan op anderen. Ze helpt met het onderkennen en wegnemen van ‘excuses’ en weet beperkende houdingen om te buigen naar productief gedrag. Haar aanpak is concreet, praktisch en gecommitteerd aan een vooraf bepaald doel.

“Mijn gouden driehoek: Zelfkennis/reflectie. Ontwikkelbereidheid. Bouwen van duurzame relaties – ik ben graag je gids”

Ze is Certified Trainer of NLP, Certified Master Hypnotist en Certified Master Practitioner of Time Line Therapy, EMDR coach en. Verder is ze gecertificeerd als trainer voor de 7 Habits van Stephen Covey en bestudeerde ze diverse vormen van Leiderschap. Ze heeft zich, naast haar professionele ontwikkelingen 8 jaar lang verdiept in het Leiderschap binnen paardenkuddes wat verrassend veel inzichten heeft opgeleverd die hedentendage worden aangeduid als “Nieuw Leiderschap”, “het Leiderschap van de 21e eeuw” of “Coachend Leiderschap”.

Regine is partner bij The Culture Club Company voor een sterke bedrijfscultuur.

Lees meer over Regine als personal coach.

Wout Overbeeke (1962)

Wout is gecertificeerd Covey Trainer (Franklin Covey Instituut Nederland). Verder volgde hij een groot aantal trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, communicatie en leiderschap. Hij is van oorsprong acteur/theatermaker/musicus en oprichter van verschillende initiatieven in de theaterwereld. In zijn acteursloopbaan heeft hij gewerkt als trainingsacteur in diverse gedrags- en communicatietrainingen.

“Embrace your Natural Power”

“Als je je Performance wilt ontwikkelen moet je jezelf en de wereld beter begrijpen. Dat doe je door lezen, communiceren, leren maar vooral ook door ervaren. Levenservaring is de rijkste bron voor ontwikkeling. Ik heb het geluk gehad in enorm veel verschillende contexten te hebben geleefd met de uitdagingen die daarbij horen. Dat heeft me een innerlijke rijkdom gegeven die ik graag met mensen deel. Als trainer, horseman, schrijver, vader, vriend en partner.”

Lees meer over Wout als personal coach.